Läätse-suvikõrvitsalasanje

Vaja läheb:

  • 1 supilusikas õli
  • 1 sibul (väikeseks hakitud)
  • 2 porgandit (kooritud ja väikeseks hakitud)
  • 3 küüslauguküünt (pressitud)
  • 300 milliliitrit puljongit
  • 550 grammi tomatipastat
  • 150 grammi punaseid läätsesid
  • 1 suvikõrvits (viilutatud)
  • 150 grammi india pähkleid (soovitavalt paar tundi enne likku panna)
  • 3-4 supilusikat maitsepärmi
  • ½ teelusikat oreganot
  • ½ teelusikat kuivatatud basiilikut
  • 240 milliliitrit vett
  • lasanjeplaate

Lisanditeks sobivad:

  • taimne juust
  • kirsstomatid
  • röstitud (soolatud) maapähklid
  • värske basiilik
  • sool
  • pipar

Valmistamine:

  1. Kuumuta pannil õli ning lisa sibul ja porgand. Prae 3-4 minutit keskmisel kuumusel.
  2. Lisa küüslauk ja prae veel üks minut.
  3. Lisa tomatipasta, puljong ja punased läätsed ning lase 15 minutit, aeg-ajalt segades, keskmisel kuumusel podiseda. Kui kaste muutub liiga paksuks, võid lisada natuke puljongit.
  4. Kuumuta ahi 180 kraadini.
  5. Pane blenderisse india pähklid, vesi, kuivatatud ürdid, maitsepärm ning maitse järgi soola ja pipart. Blenderda ühtlaselt kreemjaks.
  6. Määri ahjuvorm õliga kokku.
  7. Pane vormi põhja veerand tomati-läätse kastmest, lao peale suvikõrvitsaviilud, kalla peale kolmandik india pähkli kastmest ning aseta peale 3-4 lasanjeplaati. Lisa veel kaks samasugust kihti. Viimaste lasanjeplaatide peale lisa veel üks kiht tomati-läätse kastet.
  8. Soovi korral lisa mõned kirsstomatid.
  9. Küpseta ahjus 30-40 minutit (kui pealt väga kõrbema hakkab, kata vorm fooliumiga).
  10. Juust lisa umbes 10 minutit enne lõppu.
  11. Kaunista basiiliku ja pähklitega.

Retsept ja pilt: Lege Vege

Kommenteeri: