Läätse-suvikõrvitsalasanje
Vaja läheb:
- 1 supilusikas õli
- 1 sibul (väikeseks hakitud)
- 2 porgandit (kooritud ja väikeseks hakitud)
- 3 küüslauguküünt (pressitud)
- 300 milliliitrit puljongit
- 550 grammi tomatipastat
- 150 grammi punaseid läätsesid
- 1 suvikõrvits (viilutatud)
- 150 grammi india pähkleid (soovitavalt paar tundi enne likku panna)
- 3-4 supilusikat maitsepärmi
- ½ teelusikat oreganot
- ½ teelusikat kuivatatud basiilikut
- 240 milliliitrit vett
- lasanjeplaate
Lisanditeks sobivad:
- taimne juust
- kirsstomatid
- röstitud (soolatud) maapähklid
- värske basiilik
- sool
- pipar
Valmistamine:
- Kuumuta pannil õli ning lisa sibul ja porgand. Prae 3-4 minutit keskmisel kuumusel.
- Lisa küüslauk ja prae veel üks minut.
- Lisa tomatipasta, puljong ja punased läätsed ning lase 15 minutit, aeg-ajalt segades, keskmisel kuumusel podiseda. Kui kaste muutub liiga paksuks, võid lisada natuke puljongit.
- Kuumuta ahi 180 kraadini.
- Pane blenderisse india pähklid, vesi, kuivatatud ürdid, maitsepärm ning maitse järgi soola ja pipart. Blenderda ühtlaselt kreemjaks.
- Määri ahjuvorm õliga kokku.
- Pane vormi põhja veerand tomati-läätse kastmest, lao peale suvikõrvitsaviilud, kalla peale kolmandik india pähkli kastmest ning aseta peale 3-4 lasanjeplaati. Lisa veel kaks samasugust kihti. Viimaste lasanjeplaatide peale lisa veel üks kiht tomati-läätse kastet.
- Soovi korral lisa mõned kirsstomatid.
- Küpseta ahjus 30-40 minutit (kui pealt väga kõrbema hakkab, kata vorm fooliumiga).
- Juust lisa umbes 10 minutit enne lõppu.
- Kaunista basiiliku ja pähklitega.
Retsept ja pilt: Lege Vege