Peedi ja punase oa lasanje

Vaja läheb

Kastme jaoks:
• 1-2 küüslauguküünt
• 2 sibulat
• 1 väiksem peet
• 1 suurem porgand
• 500g tomatipastat

Kihtide jaoks:
• lasanjeplaadid kolme kihi jaoks
• ~ 150g seeni
• purk punaseid ube
• mehine peotäis spinatit
• ~ 5 supilusikat sojapiima
• maitsepärmi
• 300-350g tomateid
• maitsestamiseks soola/pipart/maitserohelist (näiteks kuivatatud majoraani, basiilikut, oregaanot)
• praadimiseks ja vormi määrimiseks õli

Valmistamine:

1. Pane väikeseks hakitud küüslauk ja sibul õliga pannile praadima.
2. Teine sibul, peet, porgand köögikombaini/blendri/riiviga peeneks. Kui pannil sibul klaasjas ja kergelt pruunikas, siis segu sinna peale. Maitsesta soola, pipra, maitserohelisega. Aeg-ajalt sega. Umbes 10 minuti pärast lisa tomatipasta ja las keeb tasasel tulel 2-3 minutit.
3. Kõik lasanjeplaadid keeda soolvees 3-4 minutit ja pane suure lõikelaua peale ootele.
4. Määri vorm üleni õliga kokku ja sinna põhja sojapiim ja esimene kiht lasanjeplaate. Selle peale kolmandik kastmest ja viilutatud seened. Seentele natuke soola.
5. Järgmine kiht lasanjeplaate, kolmandik kastmest, oad, spinat ja lahke käega maitsepärmi.
6. Viimane kiht lasanjeplaate ja kogu järele jäänud kaste ja viilutatud tomatid.
7. Lasanje 200-kraadisesse kuuma ahju umbes 30 minutiks. Paar minutit enne välja võtmist võid panna veel peale ka hakitud rohelist sibulat.

Retsept ja pilt: Jummel Juurikas

Kommenteeri: