Peedi-läätsepada

Vaja läheb:

• 250 g peeti
• 150 g kartulit
• 3 spl õli
• 0,5 sibulat
• 2 küüslauguküünt
• 300 ml vett
• 400 ml tomatipüreed
• 80 g kuivatatud läätsi
• 100 g hapukurki
• soola
• värsket peterselli

Valmistamine:

1. Puhasta juurviljad. Lõika kartul ja peet 1 cm suurusteks kuubikuteks. Haki sibul ja küüslauk peeneks.
2. Aja potis õli kuumaks, lisa sibul ja küüslauk. Prae paar minutit, kuni sibul ja küüslauk on kergelt kuldpruunid.
3. Lisa peedi- ja kartulikuubikud. Sega ja prae minutike.
4. Lisa vesi, tomatipüree ja läätsed. Keeda keskmisel tulel kaane all, kuni juurviljad ja läätsed on peaaegu pehmed (umbes 30 minutit).
5. Lisa hakitud hapukurk. Maitsesta soola ja värske peterselliga ning lase veel paar minutit podiseda.

Retsepti ja pildi autor: Eleonore Susi. Retsept ilmus ka ajakirjas Vegan.

Kommenteeri: