Maasikapiim
Vaja läheb*:
• 150 g (ca 15 tk) maasikaid
• 30 g (2 spl) suhkrut
• 200 g (200 ml) taimset piima (vastavalt enda maitseeelistusele)
• soovi korral serveerimiseks jääd
Valmistamine:
1. Pese maasikad ja eemalda neilt lehed. Kausis purusta 100 g maasikaid ja lisa neile suhkur. Sega segu kergelt läbi ja pane tunnikeseks külma, et suhkur sulada jõuaks. Kui soovid protsessi kiirendada, siis võid püree pliidil 30 sekundiks keema lasta ning seejärel see täielikult maha jahutada.
2. Ülejäänud 50 g maasikaid lõika kuubikuteks.
3. Serveerimisel pane kõigepealt tassi põhja püree, seejärel maasikakuubikud ning viimasena lisa piim. Veelgi jahutavama suvejoogi jaoks võid lisada ka jääd.
4. Enne jooma asumist sega kõik omavahel läbi.
Maasikapiima on võimalik ka ette teha. Selleks on vaja steriliseeritudpurki või pudelit. Vala koostisosad läbi lehtri eeltoodud järjekorrasanumasse ja aseta külmkappi. Jook tuleks ära tarbida 2 – 3 päeva jooksul.Enne välja valamist raputa pudelit, et kõik koostisosad seguneksid.
*Nendest kogustest saab 1 portsjoni maasikapiima.
Retsept ja pilt: Diana Hill