Neli oivalist šokolaadimaiust, mida on lihtne kodus valmistada

Jõulude üks peamisi märksõnu on kindlasti šokolaad. Pea iga kingipakikese sisse on peidetud miskit magusat, enamasti on selleks mõni uhkem kommi- või šokolaadikarp poeriiulilt. Muuda see aasta oma lähedaste kingipakid palju erilisemaks!

Loomade eestkoste organisatsiooni Loomus veganprogramm «Taimsed valikud» annab Sulle magusa kingiidee: miks mitte ise valmistada karbitäis erimaitselisi maiuseid! Nii muudad kindlasti oma magusa kingi mitu korda erilisemaks. 

Šokolaadi-kookoselikööri trühvlid

Vaja läheb:

  • 300 g tumedat šokolaadi
  • 100 ml täisrasvast kookospiima
  • 50 ml Vana Tallinna kookoselikööri
  • kookoshelbeid ja kakaopulbrit trühvlite katmiseks

Valmistamine:

Murra šokolaad tükkideks ning aseta kaussi. Aja kookospiim keema ning vala see koheselt šokolaadi peale. Sega, kuni šokolaad on sulanud. Lisa juurde kookoseliköör. Sega ja maitse, vajadusel lisa sörtsuke likööri juurde. Aseta kauss 4-6 tunniks või veel parem, üleöö külmikusse. Kui segu on kenasti tahenenud, saad hakata lusika ja käte abil pallikesi vormima. Veereta trühvlipalle kakaopulbris ja kookoshelvestes.’

NB! Tee retsept lastesõbalikuks ja jäta lihtsalt kookosliköör ära. Selle asemel võid hoopis lisada särtsakuseks ortsukese piparmündiessentsi.

Retsepti autor: Kriste Lauk

Mandli-kakao fudge kuivatatud kirssidega

Vaja läheb:

  • 250 g mandlivõid  
  • 30 g kookosõli
  • 30 g kakaopulbrit
  • 30 g kookossuhkrut
  • 50 g kuivatatud kirsse
  • 4 spl vahtrasiirupit
  • näpuotsatäis vaniljet ja soola

Kaunistuseks:

  • kookoslaaste, kakaube, kuivatatud kirsse (valikuline)

Valmistamine:

Sulata kookosõli (soojenda seda vaid nii palju, et see sulaks), sega selle hulka kookossuhkur, lahusta suhkur, lisa vahtrasiirup, vanilje ja sool. Lisa koos mandlivõi ja kakaopulbriga väikesesse köögikombaini ja töötle, kuni kõik on ühtlaselt segunenud. Lõika kirsid väiksemateks tükkideks ja sega fudge’i sisse. Vooderda ruudu- või ristkülikukujuline karp või muu anum küpsetuspaberiga, hästi sobib näiteks leivavorm (autor kasutas 9 x 24 cm suurust leivavormi). Suru segu vormi põhja (2-3 cm paksuselt) ja hoia enne serveerimist või kingikarpi peitmist vähemalt tund aega külmkapis. Serveerimiseks lõika meelepärase suurusega tükid ja soovi korral kaunista. Säilita külmikus.

Allikas: veganmaailm.com

Almarello kommid

Kogus: 14 kommi

Valmistamine:

  • 100 g kookoshelbeid
  • 60 g kookoskondenspiima
  • 14 mandlit

Valmistamine:

Võta blender ja lisa sellesse pool kookoshelvestes. Purusta helbeid kuni saad kookosjahu. Seejärel lisa kaussi kookosjahu, ülejäänud kookoshelbed ja kondenspiim. Sega korralikult läbi. Tee käed märjaks ja võta pisut Amarello massi ja lisa keskele mandel. Vormi näppude abil pallikeseks ja seejärel vormi peopesade abil ringjaste liigutustega. Lisa pallikesed külmkappi 1-2 h tunniks.

Allikas: Spice the Spirit

Proteiinitrühvlid piparkoogiga

Kogus: 18-20 trühvlit

Valmistamine:

  • 120 g kikerherneid (keedetud või purgist)
  • 80 g maapähklivõid
  • 80 g mahlaseid datleid (ilma kivideta)
  • 25 g kakaopulbrit
  • 1,5 tl piparkoogimaitseainet
  • 20 g sulatatud kookosõli
  • 50 g piparkooke
  • 100 g tumedat šokolaadi

Valmistamine:

Pane kikerherned, maapähklivõi, datlid, kakaopulber, piparkoogimaitseaine ja kookosõli blenderisse ning blenderda ühtlaseks massiks. Purusta piparkoogid kas kätega või blenderis ning sega kokku blenderdatud massiga. Vormi umbes 20-grammised pallikesed ja pane need mõneks ajaks külmkappi. Sulata veevannil šokolaad ja kata sellega iga pallike. Säilita trühvleid külmikus.

Retsepti autor: Eat Plants Save Lives / Jelizaveta Kudrjašova

Kommenteeri: