Piparkoogid
Vaja läheb:
- 150 grammi taimset margariini (võib kasutada ka näiteks kookosrasva, kuid maitse ja konsistents jääb võidega parem)
- 120 grammi rafineerimata roosuhkrut
- 150 grammi tumedat suhkrusiirupit
- 3,5 teelusikat jahvatatud ingverit
- 3,5 teelusikat jahvatatud kaneeli
- ¼ teelusikat jahvatatud nelki
- ¼ teelusikat jahvatatud vürtsi
- ¾ teelusikat soodat
- 350 grammi nisujahu
- 100 milliliitrit taimset piima
Vürtside asemel võib kasutada 45 grammi piparkoogimaitseainet (Santa Maria)
Valmistamine:
- Lase suhkur ja suhkrusiirup potis keema, keeda 5-7 minutit tasasel tulel.
- Lisa vürtsid või piparkoogimaitseaine ja margariin ning sega ühtlaseks. Jahuta.
- Lisa sooda ning ¾ jahu kogusest.
- Lase üle öö külmkapis seista ning vajadusel lisa ülejäänud jahu. Maitse lisamiseks võib enne jahu lisamist segada sisse ka riivitud apelsinikoort.
- Vormi piparkoogid ning küpseta neid 200 kraadi juures pöördõhu režiimil 6 minutit.
Retsept ja pilt: Torditar