Piparkoogid

Vaja läheb:

  • 150 grammi taimset margariini (võib kasutada ka näiteks kookosrasva, kuid maitse ja konsistents jääb võidega parem)
  • 120 grammi rafineerimata roosuhkrut
  • 150 grammi tumedat suhkrusiirupit
  • 3,5 teelusikat jahvatatud ingverit
  • 3,5 teelusikat jahvatatud kaneeli
  • ¼ teelusikat jahvatatud nelki
  • ¼ teelusikat jahvatatud vürtsi
  • ¾ teelusikat soodat
  • 350 grammi nisujahu
  • 100 milliliitrit taimset piima

Vürtside asemel võib kasutada 45 grammi piparkoogimaitseainet (Santa Maria)

Valmistamine:

  1. Lase suhkur ja suhkrusiirup potis keema, keeda 5-7 minutit tasasel tulel.
  2. Lisa vürtsid või piparkoogimaitseaine ja margariin ning sega ühtlaseks. Jahuta.
  3. Lisa sooda ning ¾ jahu kogusest.
  4. Lase üle öö külmkapis seista ning vajadusel lisa ülejäänud jahu. Maitse lisamiseks võib enne jahu lisamist segada sisse ka riivitud apelsinikoort.
  5. Vormi piparkoogid ning küpseta neid 200 kraadi juures pöördõhu režiimil 6 minutit.

Retsept ja pilt: Torditar

Kommenteeri: