Sushi burrito Oumphi!-ga

Vaja läheb:

  • 4 norilehte
  • 1 pakk Oumph! The Chunk sojavalgupalasid (vaata SIIA)
  • 200g sushiriisi
  • 4 spl seesamiõli röstitud seesamiseemnetest (vaata SIIA
  • 2 spl Tamari sojakastet
  • 4 spl veganmajoneesi
  • 2 porgandit
  • 1 kollane paprika
  • 1 avokaado
  • 1 üks punt rohelist sibulat
  • 2 spl valgeid ja/või musti seesamiseemneid
  • Pool kurki
  • Marineeritud ingverit vastavalt maitsele
  • 4 spl röstitud sibulat

Kuidas teha?

  1. Kõigepealt loputa sushiriis ja pane siis riis keema madalal kuumusel kaane all, kasuta 1 osa riisi ja 2 osa vett. Sega riisi umbes iga 2-3 minuti järel, et riis poti külge kinni ei jääks. Riis peaks jääma kleepuv. Aseta riis kõrvale jahtuma.
  2. Samal ajal, kui riis keeb, valmista ette Oumph – pane sojavalgupalad keskmise kuumusega pannile, lisa 2 spl seesamiõli ja 2 spl sojakastmega. Prae kuni Oumph! On kergelt krõbe. Aseta kõrvale jahtuma.
  3. Kui riis ja Oumph! jahtuvad, pese, koori ja lõika köögiviljad peenikesteks ribadeks ja haki sibul.
  4. Kui riis ja Oumph! on jahtunud ja köögiviljad ettevalmistatud, saad hakata burritot kokku panema:
    • Aseta norileht sushimatile. Kui matti ei ole, siis kasuta küpsetuspaberit või köögikilet.
    • Lisa norilehele riis ¾ lehe ulatuses ühtlase kihina.
    • Aseta riisile kõik koostisosad: köögiviljad, veganmajonees, ingver, röstitud sibul, Oumph!, seesamiseemned.
    • Tee katmata norilehe osa õrnalt märjaks, see aitab burritol kokku jääda. Rulli burrito kokku ning suru õrnalt, et see ilusti kinni jääks.
    • Tee sama veel kolme rulliga, lõika need keskelt pooleks ja ongi söömiseks valmis.

Retsept ja pilt: Romy London UK

Kommenteeri: