Vegan matcha jäätis
Vaja läheb:
• 350 g siidist tofut
• 2,5 dl kookoskreemi
• vaniljekaun
• 10 g matcha pulbrit *
• 1 spl (extra virgin) kookosõli
• 1 dl roosuhkrut
• 0,5 dl agaavisiirupit
Valmistamine:
1. Pane potti ja kuumuta keemiseni kookoskreem, -õli, vanilje, suhkur ja siirup. Kalla blenderisse ning lisa käte vahel tükeldatud tofu ja sõelutud matcha pulber.
2. Pane valmis segu 1-2 tunniks külmkappi. Kui see on kergelt tahenenud, valmista jäätisemasinaga jäätis ning pane valmis segu veel 5 tunniks sügavkülmikusse (kui see jääb kauemaks, vajad pikemat sulatusaega).
*Siia retsepti eriti hästi sobituva matcha pulbri leiad näiteks Eva e-poest
Retsept ja pilt: Perenaise Pagariäri blogi