Kook “šokolaadine unistus”

Vaja läheb:

Põhja jaoks

• meelepäraseid vegan küpsiseid (näiteks digestive)
• kookosõli täpselt nii palju, et küpsisepõhi jääks mõnusalt kokku (võib kasutada ka vegan margariini)

Kreemi jaoks
• 100 g 56% bitter šokolaadi
• 400-grammisest kookospiimapurgist paks kreemjas osa (vedelat osa saab kasutada näiteks püreesupis, ära seda ära küll viska)
• 200 g vegan vahustatavat koort (ka näiteks Tere kaerakoor peaks hästi sobima)
• veidi vanillisuhkrut
• maitse järgi värskeid maasikaid tükeldatuna
• maitse järgi kookoshelbeid

NB! Kui soovid magusamat kreemi, siis pane kreemi sisse veel kas vegan kondenspiima, suhkrut, steviat või mõnda muud meelepärast magustajat.

Valmistamine:

1. Põhja jaoks purusta küpsised ning sega need kokku eelnevalt sulatatud kookosõli või vegan margariiniga. Seejärel suru segu endale sobiva vormi põhja. (Küpsise ja õli kogus oleneb sellest, millist koogivormi kasutad.)
2. Kreemi jaoks vahusta vahukoor/kaerakoor (näiteks vispliga) ära ning lisa supilusika haaval juurde kookoskreemi paks osa. (Paks osa eraldub siis, kui jätad purgi tagurpidi mõneks tunniks või üle öö külmkappi.)
3. Sulata šokolaad vesivannil ning lisa see tasakesi kookoskreemisegule ja sega kõik kokku. Lisa vanillisuhkur, maasikatükid ning kookoshelbed.
4. Aseta kreem küpsisepõhjale ning jäta üle öö külmkappi tahenema.
5. Kaunista meelepäraselt!

Retsept ja pilt: Marii Prii

Kommenteeri: