Kikerherne-mustika-sidruni blondi

Vaja läheb:

• 90 g datleid (kuumas vees 15 minutit pehmenenud)
• 100 ml taimset piima
• 1 pakk kikerherneid, kurnatud ja loputatud (umbes 230 g)
• 80 g kaerahelbeid
• 1 spl maapähklivõid
• 1 spl purustatud kookospähklit (kookoshelbed/kookoslaastud)
• 1 tl vanilje ekstrakti
• 1 tl küpsetuspulbrit
• 1 sidruni koor, riivituna (püüa leida orgaaniline sidrun)
• selle sama sidruni mahl (peaks saama umbes 85 ml)
• 80 g külmutatud mustikaid
• veidike vabalt valitud jahu

Valmistamine:

1. Eelsoojenda ahi 180 kraadini. Vooderda ahjuvorm küpsetuspaberiga. (Antud juhul on kasutatud 15×20 cm suurust vormi.)
2. Surista datlid ja piim blenderis ühtlaseks magusaks massiks.
3. Lisa kõik ülejäänud koostisosad peale mustikate ja surista ühtlaseks. Proovi seda imemaitsvat kraami mitte toorelt nahka pista.
4. Tee mustikad kausis jahuga kokku. See peaks vältima nende põhja vajumist. Kasuta nii tervislikku jahu, kui soovid. Sega seejärel mustikad käsitsi massi sisse.
5. Pane mass vormi ja silu ühtlaseks. Soovi korral saad külmutatud mustikaid veelgi pealispinnale juurde suruda.
6. Küpseta ahjus 25-30 minutit, kuni kook on tahenenud. Kui soovid end spetsialistina tunda, võid ka tikutesti teha.
7. Naudi soojalt või külmalt ning säilita külmkapis õhukindlas anumas 3-4 päeva.

Retsept ja pilt: Vegantoiduideed

Kommenteeri: