2022. aasta kõige põnevamad uudised Taimsete Valikute blogis

Aasta 2022 on me kõigi jaoks olnud kirju ja ka Taimsete Valikute blogist võib leida põnevat lugemist. Siinkohal toome välja 10 kõige põnevamat.

1. UURING: Lihatööstuse tekitatud reostus põhjustab Hiinas igal aastal 90 000 enneaegset surma

Uues uuringus leiti, et suurenenud liha tarbimine on Hiinas toonud kaasa enneaegsete surmade hüppelise kasvu. Teadlaste sõnul on selle põhjuseks loomakasvatuse kahjulik mõju planeedile – nimelt ammoniaagireostus. Ainuüksi 2010. aastal kaotas reostuse tõttu Hiinas elu umbes 1,83 miljonit inimest. Loe lähemalt siin!

2. RETSEPTID | 3 retsepti kõige kallimale

Armastus käib ikka kõhu kaudu. Näita oma kallimale, et hoolid ka loomadest valmistades valentinipäevaks taimseid magustoite. Siin on kolm retsepti veganvahukoorest, millega võidad kindlasti südameid. Vaata retsepte siin!

3. Inspireerivat naistepäeva! Toome sinuni 8 legendaarset veganaktivisti

8. märtsil tähistatakse üle maailma naistepäeva ja me tutvustasime kaheksat inspireerivat naist, kes on veganmaailma oma vägeva jälje jätnud. Loe siin!

4. SUSHIPIKNIK: Millised Tartu vegansushid hellitavad maitsemeeli enim?

Kui eelmisel aastal proovis Loomuse liige Hardi Tartus veganpitsasid, siis sel aastal oli sushi kord. Artiklist leiab põhjaliku arvustuse, Tartu sushikaardi ja ilusad pildid. Vaata lähemalt!

5. Munavabade munadepühade veebiviktoriini kokkuvõte

Aprillis tähistasime üheskoos munavabasid munadepühasid ja Loomus korraldas veebiviktoriini, milles osales üle 630 inimese. Jagasime teiega ka õigeid vastuseid ja avalikusta, millised olid kõige raskemad pähklid. Tuleta õigeid vastuseid meelde siin.

6. Sanne – veganaktivist, retseptivõlur ja muidu toredalt tüütu vegan

Juunikuus tutvustasime meie toredat aktivisti Sannet, kes nüüd juhib ka projekti “Kahvliga kliimamuutuste vastu“. Loe, kes on meie Sanne.

7. Kas “vegan” on ropp sõna?

Arutlesime ka selle üle, kas “vegan” on ikka ropp sõna või peaks seda hoopisk rohkem kasutada. Arvamuslugu ilmus ka Postimehe arvamusportaalis. Loe siin!

8. Taimse piima väljakutse 2022 kokkuvõte

22. augustil tähistatakse üle maailma taimse piima päeva ja tänavus korraldasime juba teist korda Taimse piima väljakutset. Vaatasime ka tagasi augustikuule ja vaatasime, kuidas läks. Loe siin!

9. Põnevusega Veganmessi ootel!

Veganitele ja veganluse huvilistele ei ole Veganmess, endise nimega Taimetoidumess, kindlasti võõras! Tegemist on Baltikumi vanima veganelustiili messiga, mille eesmärgiks on taimse toidu ning veganluse tutvustamine. Messil osalevad eksponaadid tutvustavad ja müüvad laias valikus taimetoitu ning muid vegantooteid. Lisaks toimuvad ka loengud ja vestlused. Kuna eelmisel aastal jäi mess ära, siis sel aastal olime eriti põnevil! Loe, mida me põnevusega ootasime!

10. Toiduraiskamine on kõigi probleem. Kuidas seda vähendada?

Kuidas me saame vähendada toiduraiskamist? Miks on see probleemiks, kuidas see panustab kliimamuutustesse ja läbi milliste sammude me seda vähendada saame? Küsimustele leiad vastused siit!

Mõnusat ja rahulikku aasta lõppu! Kutsume kõiki ka üles ilutulestikku mitte korraldama ja liituma üritusega “Ma soovin veeta aastavahetuse rahus”.

Kommenteeri: