Soe läätsesalat oliivide ja päikesekuivatatud tomatitega
Vaja läheb*:
• 250 g beluga läätsesid
• 200 ml kuiva valget veini
• 350 ml puljongit
• 1 punane sibul
• 1 sidruni koor (kasuta vahatamata öko sidrunit)
• 100 g oliive
• 100 g päikesekuivatatud tomateid
• 1 pakk (60 g) rukolat
• 2 spl oliiviõli (soovitan kasutada sama õli, milles olid tomatid)
• 4-5 küüslauguküünt
• 1 sellerivars
• 2 loorberilehte
• Sool, pipar
*Nendest kogustest saab 4 portsu.
Valmistamine:
1. Esmalt loputa läätsed ja pane nad puljongi ja loorberilehtedega keema ning keeda kaane all 10 minutit. Kui soovid valmimisaega lühendada, siis pane läätsed eelnevalt mõneks ajaks likku.
2. Lisa vein ning keeda keskmisel kuumusel 25-30 minutit, kuni kogu vedelik on aurustunud. Lase kaane all seista vähemalt 10 minutit.
3. Haki küüslauk peeneks ja sibul sektoriteks või kuubikuteks. Tükelda seller ja riivi sidruni koor. Soovi korral lõika ka tomatid ja oliivid väiksemaks.
4. Pruunista pannil õlis küüslauk ja sibul, lisa seller ja pruunista veel paar minutit.
5. Lisa ka läätsed, tomatid, oliivid ja sidrunikoor ning maitsesta soola ja pipraga. Prae 5 minutit, et maitsed kenasti seguneks.
6. Serveeri värske rukolaga.
7. Ps. Ära unusta, et sul jäi veini järgi
Autori soovitus: Soovitan kasutada isevalmistatud puljongit. Kui väikeste koguste jaoks tundub see liigne ettevõtmine, siis võid mõnel päeval puljongi suuremas koguses valmis keeta ning see portsudena sügavkülmutada. Nii saad mugavalt kasutada puljongit, mille koostis on puhas ning maitse hea. Puljongikuubikud sisaldavad tihtipeale suhkrut, liigselt soola, pärmi, palmiõli või koguni värv-, lõhna-, ja säilitusaineid, mis ei ole meile kuidagi vajalikud.
Retsept ja pilt: Miaspiration