2021. aasta kõige põnevamad seigad Taimsete Valikute blogis

Nagu ikka oli ka 2021. aasta veganmaailmas põnev! Vaatame aastale tagasi ja toome teieni kõige põnevamad seigad 2021. aastast Taimsete Valikute blogis, mida tasub veelkord külastada.

Edukas päev algab hea hommikusöögiga, seega alustame ka meie tagasivaadet blogipostitusega (1) 10 ideed taimseks hommikusöögiks. Postitusest leiad väga head soovitused, mida veganina hommikuks süüa.

Kindlasti ei saa märkimata jätta, et meie tublid vabatahtlikud Tartust proovisid aasta jooksul mitmeid põnevaid vegantoite. Loe lähemalt näiteks (2) 9 veganburgerit, mida sel aastal Tartus proovima peab ja (3) ARVUSTUS | Tartu – heade veganpitsade linn. Ent kui sa elad hoopiski maal, siis soovitame kindlasti lugeda Kriste soovitusi blogipostitusest (4) Kuidas nautida elu veganina maal? 11 nippi. Maal elamisel on vaidlemata oma võlu, aga kui toidupoed ja lemmikrestoranid lähedal ei ole, siis tuleb natuke rohkem planeerida.

Eks siin maailmas toimetamine on keeruline, sh veganmaailmas. Kindlasti soovitame ka lugeda: (5) VEGANMAAILM JA LAPSED: kuidas vanemana väärtuste rägastikus toimetada?.

Inspiratsiooni ammutamiseks tasub kindasti lugeda ka meie tiirutamisest ümber maailma, näiteks (6) VEGANINA ÜMBER MAAILMA: India köögi ajalugu ja aloo tikki, (7) VEGANINA ÜMBER MAAILMA: Tai köök üllatab vürtside ja koostisosade täiusliku kooskõlaga ja (8) VEGANINA ÜMBER MAAILMA | Kui eestlased ei saa läbi kartulita, siis Gruusias kõlab ood Kreeka pähklitele. Kui soovid oma menüüsse natuke rohkem vürtsi, siis piilu siia: (9) Lisa vürtsi ülemaailmsel vürtsika toidu päeval.

Selle aasta üheks märksõnaks võiks kindlasti olla ka taimne piim. Teame, et taimsete piimaalternatiivide kohta tegelikult ei tohi öelda “piim”, ent EU parlamendis arutati veelgi karmimat muudatusettepanekut, mis oleks kehtestanud veelgi rohkem piiranguid taimsete piimatoodete märgistamisele ja pakendamisele. Loe lähemalt siin: (10) Euroopa Parlament lükkas tagasi taimsete alternatiivide märgistamist piirava muudatusettepaneku. Kuid positiivse nurga pealt – taimsete alternatiivide müük on Euroopas jõuliselt kasvanud (Hurraaa!!). Loe siit: (11) Värske uuring: taimsete alternatiivide toidusektori müügikäive on Euoopas viimase kahe aasta jooksul kasvanud pea 50%. Augustis tähistasime ka ülemaailmset taimse piima päeva, kutsusime kõiki vastu võtma 10-päevast taimse piima päeva ja tutvustasime Tallinna Botaanikaaias kõigile igasuguseid toredaid taimseid jooke, sh kartulitest tehtud taimset piima DUG. Loe siit: (12) Võta vastu 10-päevane taimse piima väljakutse “Aeg muutuseks!” ja (13) Taimse piima tutvusüritusel saab maitsta uhiuut kartulipiima.

Rääkidest taimsetes valikutest, ei saa me ka ju mitte rääkida loomadest, sest see on ju see, miks me seda teeme! Loe näiteks Farištamo arvamuslugu (14) Mis oleks, kui võiksin kurvastada õnge otsa jäänud kala üle? ja Anu arvamuslugu (15) Miks me ülistame pühadel munatööstust?.

Taimsete Valikute tiim soovib kõigile ilusat vana aasta lõppu ning loomasõbralikku ja taimsete valikute rohket uut aastat!

Kommenteeri: